Träning i det fina vädret

 Eftersom det var så fint väder igår, kallt med soligt så bestämde sig jag och Moa för att träna lite med samtliga kaniner. Vi tränade rak + höjd/längd.
 
Drömma hoppade urfint i svåren. Hon sprang på och var otroligt possitiv! Hon var inte så sugen på att hoppa höjd, men klarade 65 cm utan problem. I längden så ville jag bara se att hon förstod vad hon skulle göra, 120 cm klarade hon utan problem, försökte inte på längre då hon var trött.
 
  
 
Ciara hoppade oxå fint. Just när hon skulle hoppa så kom det många barnfamiljer som inte var så tysta av sig om man säger så. Men trots det så hoppade hon fint! Det är bra att hon vänjer sig med lite publik inför Kista ;)
Testade även att hoppa höjd med henne, hon är ju ELIT klassad i höjd. Hon överaskade mig rejält att klara 70 cm utan problem flera gånger då hon inte sett ett höjd hinder sedan oktober förra året! Hon var även nära på att klara 75! Längd är en gren hon aldrig förstått sig på, men igår så sprang hon och klarade 160cm! Kanske borde starta henne i längd framöver :)
 
  
 
Texas var nog den kaninen som gick bäst i svåren! Han är verkligen så himla häftig! Jag fick även testa att hoppa honom, och gud vilken fart han har fått, han bara sprang! I höjden så klarade han 70 cm på andra försöket, men sen tyckte han att det räckte.
 
  
 
Lycka fick hoppa svår. Hon har verkligen inga som helst problem med hinderna det är bara farten. Men ska få upp hennes kondis lite så kanske det går bättre. I höjden så klarade hon 70 cm utan problem.
 
  
 
Älva har börjat slarva lite i medelsvåren så hon fick följa med och hoppa. Hon kändes betydligt finare nu och gjorde några nollade lopp! Se om hon tar sista pinnen till svår snart :)
 
  
 
 
 

Tävlingsresultat från helgen

I lördags så var det tävling i gulsippan, sista utomhus tävlingen för iår! Så nästa tävling, den 11:e november så hålls tävlingen i Berga. Då är det cuper i lätt och medelsvår, så svår kaninerna får stanna hemma.
 
Chili (krok svår) -  Då det var 2 månader sedan han fick tävla så överaskade han mig verkligen! Han kom imål på 5 små fel, men han var så otroligt possitiv och bara sprang på. Känns som att han börjar komma i gång nu igen :) Så synd att det inte är någon svår nästa tävling.
 
Ciara (krok svår) - Det var verkligen inte hennes dag. Hon var allmänt ofokuserad och små bommar åkte ner lite här och var. Tränade lite med henne efter tävlingen och då sprang hon på och tyckte det var kul!
 
Drömma (krok medelsvår) - Drömma kändes lite halvt otaggad och i grunden så rev hon bl.a dubbelkrysset som varken hade framkant och bakbom, lite slarv tycker jag då hon trots allt har svår pinnar i rak. Hon kom till final på 2 fel. I finalen så var hon tvungen att nolla för att ens ha chans till pinne. Banan var betydligt mycket svårare och framkanter hade lagts till på många utav hinderna. Men Drömma sprang på och flög över hinderna! Hon kom i mål på 0 fel (!!), hon vart den enda kaninen som nollade i den klassen! Hon kom 2:a och tog sista pinnen i klassen. Nu behöver hon bara en till för att bli svår även i krok!
 
Lycka (krok medelsvår) - Hon har varit allmänt slö tack vare fällningen, vilket har gjort att hoppningen gått sådär. Men hon hoppade mycket finare nu. 2+1 kom hon imål på vilket tyvärr inte räckte till pinne men så otroligt nöjd med henne, känns som att det går åt rätt håll nu!
 
Liam (krok lätt) - Liam fick jag tävla för första gången. Han var övertaggad och skulle vara överallt. Vi kom i mål på 1 fel, som var mitt fel då jag inte hann korrigera honom på busken+tvåa kombi utan han rev bakbommarna där. Men 1 felarna kom till final. I finalen så hade han lärt sig banan och var hindersökande. Tyvärr så åkte bakbommen ner på raken i farten. Men en utanför placering fick vi. Känns som det var bra ändå att han inte fick pinnen, då han kunde blivit medelsvår och det känns som att det har gått väldigt fort!
 
Moa och Texas debuterade krok svår oxå. Det gick över förväntan och han kom i mål på 3+3 (korr fel i båda omgångarna). Känns verkligen som att svår pinnarna kommer komma snart!
 

Söker hane

Gör ett sista försök att hitta en hane till Drömma!
 
*Boltens* All Star Dreamy Blue "Drömma" är en viltgrå brokad har-tjej efter Champion All Star och undan Dangerous Beat It. Hon är lagom stor, ligger på 2,6 kg. Hon är väldigt social, skulle aldrig bitas. Dock så är hon inte jättesocial i buren då hon brukar springa utan, men hon skulle aldrig få för sig att göra något.
Hoppningen har hon alltid förstått, hon tog pinne på sin rak och krok debut. Hon missade ingen pinne till msv i rak. Just nu så är hon svår i rak med 1 pinne och msv i krok med 1 pinne, i höjd så har hon 2 pinnar (hoppat 65cm).
 
Drömma är släkt med Skåningen, Cider, Exit, Simoneholms, Prins Oliver.
Drömma tränar krok medelsvår -  http://www.youtube.com/watch?v=oNeDd7tOUE0
 
Hanen ska vara enfärgad och inte släkt med henne på alltför nära håll. Annars så är jag väldigt öppen för förslag.
Tanken är att para henne efter Kista.
Om du har en hane du tror skulle passa så tveka inte att mejla [email protected]
 

Snart är det dags

För er som inte vet så fick Leah träffa Abbe (Eternal's Absolem) den 29/9 och det vart 4 lyckade parningar. Imorgon så är hon på dag 28, så snart kommer det förhoppningsvis söta små bebisar mellan Leah och Abbe! Tror verkligen på den här kullen, de kommer bli super coola!
Det blir även uppfödningens första vädurskull, det har varit lite för många harkullar på sistonde ;)
Kulltemat är även bestämt! Ungarna kommer döpas efter avsnitt från serien Morden i Midsomer då en utav skådespelarna heter Leah. Ungarna kommer att heta t.ex Himlens Hämdens Ängel, Himlens Mystiska Väsen osv.
 

Dino *Till Salu*

Dino blir precis som sin syster, 11 veckor nu på söndag. Han kommer i helgen få flytta till Marissa på foder ett tag, troligtvis tills han blir såld :)
Dino är en härlig kille som är väldigt lång och stor(!!). Han är otroligt lik sin mamma, båda två är väldigt personliga, alltid framåt och glada. De är såna kaniner som man verkligen behöver. Hoppas därför att Dino kan komma till en som kan ge den tid och krav han behöver :)
Har börjat komma igång med selträningen med honom som inte alls är något problem! Otroligt positiv och upptäcker gärna nya ställen att utforska!
Om han verkar vara kaninen för dig så tveka inte att höra av dig till [email protected]
Dinos annons -> http://skhrf.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=42807 
 
 
 

Himla

Fick precis lite bilder från Moa på Himla, som blir 11 veckor nu på söndag!
Hon har blivit sjukt snygg och Moa verkar trivas jättebra med henne :D De har kommit igång med selträningen och snart blir det att börja med hoppningen oxå. Kommer bli otroligt kul att se dom två på banorna framöver!
 
Här kommer några av bilderna som Moa skickade :)
 
 
 
RSS 2.0