Dålig uppdatering

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men skolan har som sagt börjat och vi ska flytta, igen.
 
Men på söndag blir det tävling i gulsippan. Rak bana med Zid, Lyra, Rio, Lycka och Ciara =) Dessutom så blir det Wilma och Bamses debut, och Emma och Cindies. Även Camilla och Diego kommer att vara på plats! Håller alla tummar o tassar på att det kommer gå bra. Bilder kommer efter tävlingen.
Ska dessutom iväg nästa vecka med skolan, så kommer inte kunna skriva, men ska försöka fixa några tidsinställda inlägg så ni får något att läsa =)
 
 

KM - avklarat

Årets KM har bjudit på blandat väder och många fina lopp! Igår efter tävlingen var slut så fick Himla och Dalle träffas, det vart 5 lyckade parningar, så hoppas på bebisar om en månad!
Vi var inte så jättetaggade på att tävla då det som hände Sassy dagen innan, men de andra kaniner skötte sig fint, speciellt på söndagen.
 
Texas har gick sisodär i helgen, som bäst gick han i raken när han gick på 4+3. 
 
Bebis Zid skötte sig jättefint i helgen, i kroken gick han på 2 fel (väldigt onödiga fel haha), men i raken så gick han såå fint! 0+1 (vattengraven i finalen), räckte till vinst på hans rakdebut =D Älskade bebis! Han är så rolig att hoppa ♥
 
Liam var inte särskilt taggad båda dagarna, gick på 4 fel i både rak och krok =)
 
Himla gick fint i helgen, debuterade krok msv på 3+3, klarade bl.a maxat dubbelkryss. Hon kändes mycket finare i krok msv än vad hon gjorde i lätten. I raken så hade hon ett fel för mkt för final. 
 
Finaste bäbis ♥ I kroken slarvade hon lite och gick på 2, rev även hon väldigt onödiga hinder och klarade de största. Men i raken så gick hon på 1+0, sprang rakt fram i finalen och klarade ensam vattengraven(!!). Det räckte till en 2:a plats och pinne på rakdebuten ♥
 
Rio debbade riktigt fint i helgen, i kroken var han lite överallt och kom i mål på 5 fel, väldigt nöjd =) I raken så han såå fint! 2+1, varav vattengraven båda gångerna =)
 
Lycka har sämst kondis men hon kämpade på. Fick hoppa final i raken så jag är nöjd =) Ska försöka få henne i fin form till nästa tävling =)
 
Sally har fått svårt att få i sig något, hon är hungrig och tuggar på maten, men har inte lyckats svälja något. Hon gick på 5 fel i kroken, då hon var väldigt slö och orkade knappt komma över hinderna. Men vi lyckades få i henne critical care pch banan på kvällen, och på söndag morgon. Så hon fick följa med och debba rak. Där sprang hon på riktigt fint 2+1, räckte till en precis utanförplacering. Hon doppade tassarna i vattengraven båda gångerna =) Men det såg riktigt fint ut när hon hoppade och sprang rakt fram i både grund och final. Hon käkade även blad och gräs, vilket är stora framsteg! Så hoppas att hon börjar käka vanlig mat, så allt blir bra =)
 
Maxx fick följa med på söndagen och debba rak. Han var väldigt seg och ville käka gräs. Men han kom i mål på 1 fel i grunden, vilket var ett dopp i vattengraven. I finalen så var han inte alls så sugen, och kom i mål på 4 fel. Men det var trots allt debuten, så det blir bättre så småning om =)
-------------------------------------------
 
Lava och Diego var ju även på plats. Det var Camillas första tävling så hon var nervös, men det gick bra. Båda tvp kom i mål, vilket var hennes mål. Diego var lite galen, men med mer rutin så kommer det att gå galant! Det lutar åt att hon kommer till tävlingen den 1 september i gulsippan. Dit ska även Wilma och Bamse, och Emma och Cindie =D

Farväl ♥

I fredags så togs Sassy ifrån oss. Vi var ute med Sally och Rio i sele, och när vi kom tillbaka så fick vi veta att räven hade vart här för ungefär 10 minuter sedan, och tagit Sassy med sig. Hagen var helt kaos, och det syndes att Sassy kämpade. Just nu så önskar man att vi hade kommit tillbaka tidigare, aldrig satt ut henne i hagen osv. 
Det känns helt overkligt, att aldrig mer få se henne, att aldrig mer få hålla henne. 
 
Det var inte din tur än, livet är så orättvist ♥
 
Sov gott finaste du ♥
 
Himlens Maple Treeway
2013-04-09 ~ 2013-08-16 
 
 

Klubbens KM

I helgen så åker vi till Hågelby för att tävla dubbeldagar. Imorgon så är det krok och rak på söndagen. 
På söndag så blir det debut för Lava och Diego. Moa ska även ta med Maxx, den viltgula hanen från Drömmas kull, som hennes kompis äger. Ska bli riktigt kul att se alla uppfödningar tävla, och hoppas på fina starter och pinnar =)
Liam och Himla ska dessutom debba krok msv imorgon, håller tummarna för att det går bra!
 
 

Bilder från tävling

Har inte laddat upp bilderna från 08's tävling den 24/7, när vi fick besök utav en älg. Men här kommer lite bilder =)
 
 

En kvar!

Det finns fortfarande en liten kille kvar från kullen mellan Drömma och Affe. Rio som han kallas är en riktigt charmig kille, otroligt social både i buren och utanför. Han är väldigt fin i kroppen, lång och slank med långa baktassar. Hoppningen tycker han är roligt. Han har inte tränat så mycket då han inte ska stanna men med mera rutin kommer det gå galant! Tränade med honom häromdagen och första gången så åkte det ner någon bom vid varje hinder, men när han väl förstod vad han skulle göra så gick det väldigt fort och hoppade riktigt snyggt över hinderna. Rio kommer att få tävla nu i helgen i Hågelby, då blir det både krok och rak debut. Han fyllde nyligen 4 månader =)
Rio skulle passa lika bra nybörjare som erfarna hoppare, när man väl förstår sig på honom så är han otroligt rolig att hoppa med! 
Han kan tas med till alla StKH's tävlingar och många av 08's. Leverans runt om i Sverige kan alltid lösas på ett eller annat sätt =) 
Pris: 450 kr, då ingår faktamapp, övergångsfoder och sele+koppel om så önskas.
 
Vid intresse eller frågor är det bara att mejla [email protected]

Saknad ♥

Fina tjejen, du är så otroligt saknad här hemma ♥

 

Igår så tävlade även Dalle och Lycklig, tyvärr ingen pinne till någon av dem, men det kommer =)
 
Finaste Lycklig!
 
Dalle, som ska få träffa Himla på söndag =D
 

Debuten avklarad

Igår så besökte vi 08. Det var en mysig men en väldigt lång tävling där andra lätten höll på runt kl 23.30, i mörker haha. Som tur är så bor min pappa där i närheten och vi fick sova där inatt och åkte hem hit på förmiddagen =)
Men bebisarna och Himla överraskade rejält! 
I första lättenså knep Himla sista pinnen till msv, genom två lopp på 0+1! Äntligen! Hon sprang på riktigt fint, och kunde banan till finalen. Finaste födelsedagsbarnet ♥
Zid var lite för galen i första lätten, och fick med sig några små skitfel, bl.a ett plank och ett rättuppstående. Men han flög över de största så jag är nöjd. Han kom i mål på 3 fel =) I andra trodde jag inte han skulle gå så jättebra då det var väldigt mörkt men han överraskade mig rejält genom att gå på 1 fel i grunden. I finalen kändes han så fin och hoppade väldigt stort och luftigt. Han kom i mål på 0 fel, 1+0 räckte dessutom till pinne =D Finaste killen, det här trodde jag verkligen inte ♥
Lyra var riktigt fin! I första så var hon övertaggad och skulle vara överallt, men kom i mål på 1 fel, vilket var ett pet på mittenbommen på en box. I andra så hoppade hon sjukt fint, kändes väldigt säker och hon tyckte att det var superkul! Hon dubbelnollade och kom 2:a ♥ Tror verkligen att jag fått min drömkanin ♥ Medans vi väntade på finalen så somnade hon i min famn, gullunge :')
Sally och Sassy sprang på riktigt fint och var hindersökande. Båda gick på 1 fel i första och 3 fel i andra. De gillade inte alls att hoppa när det var så mörkt. 
 
 
 

1 år ♥

Idag blir dessa bebisar 1 år ♥
Stort grattis till Himla & Dino. Hoppas att de blir bortskämda med massor med godsaker idag på deras dag ♥ Himla ska även med och tävla idag, hoppas att hon kniper sista pinnen till msv klassning i krok!
 
 

Bildbomb

 
 

4 månader

Idag blir bebisarna 4 månader ♥
 
Försökte fota mina små busar idag i sele, men det var lättare sagt än gjort ^^ 
 
 
 

Debut

På måndag blir det debut för Lyra och Zid utav mina, och Sassy och Sally från Moa =D Det blir av till 08's kvällstävling, de har krok x2. Ska bli riktigt kul att få debba bebisarna men hoppas inte tävlingen tar lika lång tid som förra bara ^^
 
Jag har verkligen världens finaste tjejer ♥ Båda två betyder så sjukt mycket för mig, vet inte vad jag skulle göra utan dem ♥

Fotografering

Idag så passade jag på att fota alla kaniner som jag har hemma och väga alla, så här kommer bilder =)
 
Fina Leah ♥ Vägde 2,4 kg. Har lyckats banta henne så hon inte alls är tjock, dock så är det omöjligt att få bort hennes dubbelhaka ^^
 
Ciara ♥ Vägde 2,2 kg =)
 
Lilla Chili ♥ Vägde 1,8 kg. Vet inte riktigt vad jag ska göra med honom, just nu så sitter han bara, såklart kommer han ut i hagen nästan varje dag. Men ska börja hoppa lite med honom, och hoppas han tkr det är kul. Vill inte att han ska sitta men det skulle kännas otroligt jobbigt att lämna ifrån honom.. :/
 
Älva ♥ Vägde 2,5 kg =)
 
Finaste ♥ Vägde runt 3,1 kg. Hon är inte alls tjock utan bara allmänt stor =)
 
Fina Zidden ♥ Vägde 1,8 kg =) Han var nog den svåraste att fota idag, antingen så skulle han hoppa ner eller upp ^^ Vi gör framsteg tillsammans varje dag, han har börjat bli riktigt social och älskar att bli klappad på huvudet. Han kommer fram i buren och i hagen ♥
 
Finaste Lyra ♥ Vägde strax över 2,3 kg. Hon blir bara större och större.. 

Himlens Blomvisslare ♥ Pussels The Living Daylights

Dessa två individer kommer att få träffas under klubbens KM. 
 
Himla är en otroligt personlig kanin. Väldigt lätt i hantering och har en underbar personlighet. Hon är lik mamma Ciara i både hoppningen och temperamentet, vilket har sina för-och nackdelar. Hoppningen förstod hon väldigt tidigt och gick upp till msv på 3 starter, alla dubbelnollor. I medelsvåren vart hon sen väldigt osäker i, och det tog flera starter innan hon började göra fina lopp. När hon väl började komma igång så kom brunsten, vilket gjorde att man inte fick komma för nära henne och inte röra henne. Just nu så går hon fint, oftast 1 fel i grunden och sköter det mesta själv men i finalerna blir hon som en annan kanin och fegar. Hon har ett x antal utanför placeringar i msv. Himla är snart 1 år, och får därför en tidigt första kull, men hon behöver en kull just nu. Och förhoppningsvis så släpper brunsten efter kullen och hon mognar. Hon har en fin slank kropp och är lagom stor (2,6 kg). 
Tränar msv för första gången - http://www.youtube.com/watch?v=Kt9YxPyOg20
Rak Lätt - http://www.youtube.com/watch?v=7CPanlVNJC8
 
Dalle har en grymt underbar personlighet och är en riktigt kelgris, däremot är han en riktig energibomb. Pga lite för mycket energi så har hans hoppkarriär gått lite upp och ner. Men just nu är han är väldigt fin form och har nyligen tagit 2 msv pinnar och gjort nollade lopp, han har bara en kvar till svår i rak. Det är riktigt roligt att se Dalle hoppa, då han kan ta vilka hinder som helst ur vilken vinkel, han har en tendens att inte alltid springa rakt utan lite sicksack mellan hinderna. Dalle är bror till Pussels Diamonds are Forever "Olga", som är elitklassad med cert i rakbana.
Krok Lätt - http://www.youtube.com/watch?v=wlXsLt7Q8Ks
--------------------------------------------------
Himla och Dalle kompletterar varandra väldigt bra. Dalle har sjukt mycket energi vilket väger upp Himlas försiktighet. Båda två är otroligt snälla och skulle inte göra någon illa. Tror på kaniner i lagom storlek med fart och stora personligheter. Kommer kunna passa lika bra erfarna som oerfarna. 
Detta blir både Himla och Dalles första kull. 
Kullen tas fram för allt för att få Himla att sluta brunsta och mogna på sig lite, men tror att det kan bli riktigt roliga tävlingskompisar efter Himla och Dalle. De är två kaniner som jag tror mycket på i framtiden!
Färger: Gul/svart japan, svart, viltgul, madagaskar. I både enfärgat och brokat. 
Pris: omkring 400 kr
 
 

Bilder!

Har fått lite bilder på Diego och Lava. Båda två bor hos Camilla och trivs riktigt bra där!
 
 
Vi har en till kull inplanerad detta år. Kommer få träffas under StKH's KM den 18 augusti =) Mer info om vilka som kommer få träffas kommer troligtvis imorgon!
 
RSS 2.0