Dag 7 - Det värsta med att ha kanin





Det värsta är
utan tvekan när de får vingar och lämnar en :( Då märks det tydligt hur mycket man gillar de! ♥

Dagen Idag

Idag fick alla kaniner komma ut i hagarna o hoppa lite. Passade även på att fota några men det vart inga kanon bra bilder om man tänker på vädret ^^ 

Här kommer lite bilder från idag :)















Översocial?

 

 

 

Dag 6 - Det bästa med att ha kanin

... är ALLT!
Det är svårt att komma på något som inte är bra med att vara kaninägare! Dem finns alltid där för en!

   

Dag 5 - Vad kaninerna får för mat

I dagsläget så får kaninerna Edel, brukar blanda ut de med RR vilket kaninerna älskar! Varje kanin får ½ dl varje dag och lite sallad o morötter brukar förekomma nästan varje dag :)

Julmat

Imorse fick kaninerna något lite x-tra till frukost, havregryns-gröt! Jag blandade ut de med Edel och dem älskade det!



Dag 4 - Det värsta kaninerna vet

Det värsta kaninerna vet är att inte vara den som får mat först! Det föredrar inte heller att vara ute när det är dåligt väder.

Dag 3 - Det bästa kaninerna vet

Det bästa Cloetta vet är att springa runt lös på tomten. Älva är ett litet matvrak som tycker att mat är det bästa som finns.  
Ciara ääälskar att bli klappad på pannan, då blundar hon o njuter ♥ Leah & Chili föredrar att gräva o gräva, det skulle nog kunna gräva ändå till Kina ^^ Och översociala Marley älskar att få uppmärksamhet och spana i alla snygga tjejer som finns på gården ;) Det bästa Drömma & Lycka vet är att rejsa runt i hagen hela dagarna.
Vilda älskar att springa runt i sele och att bli klappad! 

Dag 2 - Kaniner jag haft

Caramell - Han är mitt allt! Han vart biten/riven av en annan kanin vid ögat. Sakta så började ögat bli infekterat, och till slut så kunde han inte öppna det. Han kämpade på i en vecka, och under den veckan så var jag borta med skolan. Ringde varje da' för att kolla hur han mådde. Han började sakta bli bättre, vi hade en tid på lördagen för att kolla. Skakade i bilen påväg dit, ville inte förlora min allra bästa vän ♥
Veterinären sa att han inte hade blivit bättre, han skulle få opereras o dra ut 2 tänder för att förhoppningsvis bli bättre, men det skulle inte han få behöva gå igenom så då fick jag ta farväl av honom ♥ Saknar dig, fina underbara Caramell!!

Joyride - Han fall jag för fort. Han var lugnt den snyggaste i kullen! Jojje vart tingad först och flyttade precis när han fyllde 8 veckor. Jag hade bra kontakt med Magda (ägaren) och hörde bara positiva saker om honom, han for runt som en galning hemma hos henne ♥ Sen fick jag det tråkiga beskedet att han hade avlidit. Det kom som en chock för både mig o Magda. Vila i frid fina Jojje! ♥


Sålda kaniner

Curry - Är Chilis brorsa. När Chelsea hade bebisar så hade vi tänkt börja om från början o sälja Curry o Chili. Som jag minns honom så var han den domenanta kaninen och väldigt sprattlig ^^ Han flyttade till en barnfamilj och fick 2 kullar och kastrerades efter och bor med deras hona Linda.  

Chelsea - Var ingen lätt kanin. I buren var hon lite smått agressiv och hon var nästan omöjlig att hålla i. Vi la ut en annons på henne och fick snappt svar. Hon såldes efter hennes ungar vart 9 veckor.

Sherry - Såldes till Magda vi kände att det inte riktigt klickade längre. Vi fick hem honom från en granne då mamman hade gått bort, då var han ca. 5 veckor. Vet inte hur mycket tid vi la ner på honom, men mycket var det! Han var en underbar kanin som är pappa till Roxette-kullen!


   
               Caramell                                       Himlens Joyride


                                       Sherry

Lyckan att ha Lycka



         




Kan inte beskriva hur mkt jag gillar henne, min fina Lycka

Städat!



Sådär, nu har alla mina fina långöron rent o fint! ♥

Städning, bur-rensning, utfodring, kloklippning & träning!

Ja, som rubriken lyder så är det lite som ska göras idag innan julafton! ♥ 

Dag 1 - En bild på mina kaniner och fakta



Nattviolens Chili  "Chili"
Chili var kaninen fick mig att börja med kaninhoppningen. Vi köpte honom hos en granne som föder upp kaniner vid vårt landställe. Det var enkelt att det var just honom vi skulle ha. Chili var den enda "vita" i kullen, dem andra var madagaskar och svart/gul japantecknade.

Idag är Chili kaninen som ligger mig närmast om hjärtat! Han är en helt underbar, fast att mysa är inte riktigt hans grej då han föredrar hellre att springa. PÅ banan så är han en dröm att hoppa, han har farten, marginalen och hindersäkerheten!
Vet inte vad jag skulle ta mig till utan honom! ♥

 

 

 






Himlens Black Currant  "Ciara"
Ciara är en kanin som bestyder nästan allt för mig! Har haft henne sedan hon föddes och hon är min ögonsten! ♥
Tanken var inte att hon skulle stanna, men så vart det! ^^ Skulle ha kvar en hona och hon var den enda.
Ibörjan var hon inte den snällaste och då var tanken att hon skulle säljas men efter hon fick sin kull har hon blivit en helt annan kanin! Världen underbaraste!
Hoppningen har gått lite upp och ner. Efter kullen så började hon plocka pinnar och utvecklades stort! Och nu går det bara uppot! Hon har allt en hoppkanin ska ha, marginalen, hindersäkerheten och personligheten ♥






Sherlocks Nattljus  "Leah"
Leah var min första riktiga hoppkanin! Hittade henne på Skhrfs forum och kunde inte låta bli att lämna intresse på henne! Flera gånger om dagen kollade jag på annonsen, och hoppades på att hon fanns kvar :)
Kan inte beskriva min lycka när Sandra mejlade mig om att hon skulle bli min! Någon månad senare fanns hon hemma hos mig ♥
Leah är verkligen en underbar kanin, mysig till tusen! Hoppningen har bara hamnat åt sidan då hon tröttnade ett tag, men nu kommer vi ut på banorna igen!





Friscos Purley Oaks  "Lycka"
Lycka är verkligen en favorit här hemma! Alla i familjen älskar henne ♥
Här hemma är hon alltid framot i buren och verligen ursnäll! Hon var väldigt liten när jag fick hem henne och nu har hon vuxit till sig och blivit sjukt snygg och stor :D

På banan har hon full kontroll. Hon vet precis vart hinderna är och tar alla hinder med lätthet.




Boltens All Star Dreamy Blue  "Drömma"

Drömma är min först harkorsning och en kanin som jag verkligen fastnat för!
Redan sen första dagen så har man kunnat göra allt med henne, mysa gör hon mer än gärna ^^

Hoppningen fatta hon fort, debuten så tog hon pinne! På 3 starter så vart hon msv i rak. I msv så presterar hon verkligen. Hon har det mesta för att klara av de högre klasserna trots hon är väldigt liten o ung. Kommer bli spännande att se hur långt hon kan gå!





Combination's Langcaster
Helt oplanerat köp kan man lugnt säga!
När jag fick hem henne var hon osäker och litade inte på mig elr nån annan. Sakta men säkert så öppnade hon sig lite mer inför oss.
Nu är hon en hel cool tjej som verligen börjar ta för sig mer. Vilket märks på banan oxå!
Hon kan bli lite stressad på banan men i finalen speciellt i kroken är hon underbar att hoppa! Hon lär sig banan och då är det bara att följa med ^^




Princess Coala  "Cloetta"
Cloetta var köpt som kel-kanin och kompis till Chili då hon är steriliserad.
Med henne så kan man göra allt, hon bryr sig inte ett dugg ^^
Världens snällaste o mysigaste, ångrar inte ett dugg att jag köpte henne! Hon är en sån kanin man behöver!

Inom hoppningen så blir det lite framkants-rivningar här o var ;) Hon tävlar bara för skojs skull då vi inte heller vet hur gammal hon är.. Hon chockade oss i sommras genom att ta hennes första pinne!

Får se hur detta går...

Dag 1 - En bild på mina kaniner och fakta
Dag 2 - Kaniner jag haft
Dag 3 - Det bästa kaninerna vet
Dag 4 - Det värsta kaninerna vet
Dag 5 - Vad kaninerna får för mat
Dag 6 - Det bästa med att ha kanin
Dag 7 - Det värsta med att ha kanin
Dag 8 - Mina framtida kaninplaner
Dag 9 - Hur jag började med kaniner
Dag 10 - Ett kaninminne
Dag 11 - En kanin som betyder/betytt mest
Dag 12 - Någon "kaninmänniska" som inspirerar mig
Dag 13 - Såhär bor kaninerna
Dag 14 - Favoritras
Dag 15 - Kaninbloggar jag följer
Dag 16 - Finaste kaninbilderna
Dag 17 - Bästa kaninresan
Dag 18 - Dröm kaningården
Dag 19 - 5 saker ni inte visste med mina kaniner
Dag 20 - Min första kanin
Dag 21 - Hur många kaniner jag haft och fakta om några av dom
Dag 22 - Vad är bäst, ute eller inne kanin?
Dag 23 - Mina övriga djur

Ska göra ett försök och se om jag kan fixa det ;)

Snökul!















Stooora bebisar

Nu börjar det närma sig.. Dags för Marley o Vilda att flytta till sina nya hem! :)

Vilda flyttar till en 21 årig tjej med barn. Sofie som hon heter har tävlat för Västkustens Kaninhoppare och börjar smått tävla igen. Vilda kommer få mycket uppmärksamhet och kärlek, precis vad hon behöver! :)
Sofie bor i Göteborg.

Marley flyttar inte så långt, Uppsala :D Han flyttar till Amanda som är 13 år och har börjat tävla. Han kommer få bo i en stor bur och få mkt kärlek.

Kommer sakna mina små bebisar men dem kommer få det super! Marley flyttar nu i december-januari och Vilda får vi se när hon flyttar :P
Gud vad tomt det kommer känns utan dem, men får hoppas på att få se dem ute på banorna tillsammans!

Har vart tveksam på att sälja Marley då han verkligen tagit mig med storm ända sedan han föddes, men nu känns det rätt så får hoppas på det!





Marley tar sista pinnen upp till medelsvår!

2 Tävlingar

Ojoj här var det längesedan man uppdaterade.. :P

Aja bättre sent än aldrig ^^


27 November Blåkulla

Chili -
Kändes jättefin i grunden och gick på 2 små fel, i finalen var han inte alls på humör, 3 fel vart det och ingen pinne för våran del.. :/
Startade även längd där han gjorde ett tappert försök på 160!

Ciara - Var inte på hugget idag, väldigt slö och ofokuserad.. Men 3 fel kom vi imål på! Tyvärr ett fel för mycket för att hoppa final.

Drömma - Vad ska ja säga? Överaskar mig totalt genom att gå på 3 fel! Sprang på utan att stanna, marginal hade hon oxå :) Synd bara att det inte vart final, tror hon skulle gått riktigt snyggt då!

Lycka - Pinne för hennes del :) Hade inte så mycket fart men imål kom hon ;) 1+0 för hennes del.

Älva - Gillar verkligen inte ridhus, 4 fel för henne..

Marley - Tror aldrig han hoppat så fint! Han sprand rak fram hela banan!! 0+0 vart det och msv klassning!


11 December Berga

Leah -
Fick följa med och hoppa lätt. Kändes riktigt fin! 1+1 för henne vart det och sprang inte egenom ett ända hinder!

Drömma - Var inte alls taggad, i kroken 3 fel.. och i raken så började hon fjanta sig när vi hade 2 hinder kvar..

Lycka - Underbaraste tjejen! Dubbelnollade och vann klassen! ♥

Chili - Kändes fin i grunden men i finalen så vart han lite slarvig. 1+3 för hans del.
I raken så kändes han oxå fin i grunden, 1 fel i grunden och 3 i finalen ^^ Tyvärr ingen pinne..

Ciara - I kroken så vart hon livrädd för alla duvor var i ridhuset. Hon fick upp fin fart i slutet! ♥ 4 fel.
I raken var hon en dröm att hoppa! 0+1 och hade mycket fart i finalen! En 2:a plats och pinne! ♥

Marley - Vilken kanin! I kroken så hade han myckeeeeet fart! 1 i grunden och i finalen hade han lärt sig banan och var en dröm att hoppa! 1+1 och pinne! ♥ Snart svår..



 
Texas som vart msv i krok - http://www.youtube.com/user/Zobelono#p/u/8/9dEmWgY06Ks

Lycka tar sin första krok pinne - http://www.youtube.com/user/Zobelono#p/u/15/M85tAArXXc0
RSS 2.0