Himlens Sky Garden "Lyra"

Idag har jag spenderat lite tid med Lyra, som jag döpt henne till istället för Sigrid. Har tidigare inte spenderat så mycket ensamtid med ungarna då det var tanken att ingen skulle stanna, och ville inte fästa mig vid någon. Men då det verkar som att Lyra får stanna så vart det en långpromenad för att lära känna henne ännu bättre =D Hon sprang på och tyckte det var superkul! Hon är otroligt lik Lycka, lika dampig haha. Snart är det dags att börja hoppträna, ska bli otroligt roligt att se hur hon reagerar på det!
Ser så mycket likheter i Lyra och Lycka. Lyra har fått hennes blick och personlighet. Hon är efter så fina föräldrar och är så positiv. Finaste tjejerna ♥  Passade även på att väga henne och hon väger 1,5 kg redan! Senast jag vi vägde henne så låg hon på 800 gram, och då var hon 8 veckor, nu är hon 12 veckor.  Börjar bli riktigt fin, från att vara en av de minsta i kullen till en utav de största =)
 

Blod, svett & tårar

Rubriken beskriver väldigt bra hur dagen har vart. Solen har stekt på hela dagen, men det vart inte alldeles för varmt utan perfekt väder för att hoppa kanin! Kaninerna har gått superfint allihopa och haft bra sällskap och en bra tämning. Hunden fick vara med på tävlingen oxå och skötte sig galant! Det finns filmer på de flesta kaninerna, de kommer ut i ett annat inlägg nu i veckan =) 
 
Texas gjorde verkligen några av hans finaste svår starter idag! I första gick han på 2+2, vart skrämd i grunden men gick riktigt fint i finalen. Tyvärr gick kaninerna så fint i den omgången så det räckte inte till pinne. I andra gången, på en mycket svårare bana gick han även där superfint. Han kom i mål på 2 fel, rev de första och sista hinderna (bakbom på raken och maxat dubbelkryss). I finalen sprang han på och såg ruskigt fin ut, 1 fel (dubbelkrysset). 2+1 räckte till en 3:e plats och pinne! =D
 
Min finaste och underbaraste kanin ♥ Innan start hade jag och Linda lite olika åsiker om hur hon skulle gå, jag tippade på runt 3 fel och Linda sa att hon skulle gå nolla, vilket jag såklart började skratta åt. Men väl på banan så gick hon såå sjuuuukt snyggt! Så säker och det var en dröm att få föra henne, och vad är det hon gör då? Hon nollar hela banan. Hon låg bra till inför finalen, men när banan vart enligt mig mycket svårare inför finalen. Det lades till bakbommar och större kombinationer. Hon flyger över de största hinderna och ända fram till sista hindret så hade hon inte rivit något, såklart var raken sista hindret och bakbommen på den åkte ner. Men såå fint hon gick :D Skakade efter hennes grundomgång ♥ Filmer kommer! 
I andra vart det lite mer drama. Återigen gick hon sjukt fint, men jag klev på ett bi när vi kom till tredje hindret och min fot började brännas och göra ont. Kunde inte stödja på den utan fick halta fram, det gjorde att jag styrde Lycka så himla dåligt och hon fick ta det mesta stillastående. Ju mer jag stödje på foten ju längre in gick taggen. Hon kom i mål på 5 fel och när vi kom i mål var jag tvungen att sätta mig ner och kolla foten, och mitt i mellan två tår var det en tjock tagg, som gjorde så ont. Som tur var så kunde Jessie ta ut den och efter ett tag vart det bättre men kunde inte stödja på den helt. Det började blöda men det vart inte svullet eller något liknande. Fick halta runt lite men det vart bättre till jag skulle starta Älva i längden =) Så surt det som hände i andra omgången och att det just hände på banan men så glad att det var Lycka jag hade i kopplet ♥ 
 
Sista starten tillsammans på ett tag. Och han gick sååå fint! I grunden chockade han mig genom att gå nolla. I finalen var jag väldigt säker på att han skulle gå på 2, det har blivit Andens siffra. Han var ruskigt fin i finalen och det gick väldigt snabbt ibörjan, nästan lite för fort xD Och 2 bommar åkte ned, kaninerna gick inte alls bra i finalen så han lyckades knipa en pinne =D Så nöjd med honom! Det känns väldigt tomt utan honom här, finaste Anden ♥
 
Liam vill inte gå upp haha. Han var allmänt helgalen och gick på 2 fel, tyvärr 1 fel för mycket för final. Tycker att han såg fin ut, han har blivit mycket finare efter kastreringen =)
 
Det finns inga bilder på de andra, men filmer kommer som sagt. 
Himla var riktigt brunstig, men Moa lyckades få henne att gå nolla i grunden. I finalen vart hon skrämd för något och började stampa, rev tyvärr första hindret (en tvåa) och flög över resten. Det räckte till en utanförplacering, snart kommer den sista pinnen till medelsvårklassningen ^^ 
Drömma gick helt okej. Onödiga fel men kändes allmänt fin =) 3+2 kom hon i mål på.
Älva blir bara finare och finare. Har hållt mig från att starta henne i krok då hon är/var för ofokuserad. Men nu är hon så fin! Lite framkanter åkte ner, totalt 4 fel, 1 fel för mycket för final. Men nöjd =D I längden klarade hon ingångslängden 120 i sista, var tveksam om att hon skulle kunna gå upp till elit. Men hon taggade till och tog 160 i första och vann den klassen! Försökte på 180 men hon vart lite för trött ♥
Lady gick väldigt fint! I grunden rev hon en maxad femma i bakkant, ledde tills finalen där det var två små fel. 1+2 räckte till en andra plats och pinne =D
Ciara fick följa med och hoppa msv utomtävlan. Kändes såå fin, trots värmen. 2+0, klarade både platta (!!) och boxar. Det märktes på henne att hon tyckte det var roligt, så nästa tävling blir det nog svår för hennes del =)
 

Fredag

Igår kom Linda över, och senare på kvällen kom även Moa. Vi roade oss med att fota lite (speciellt på Linda) och på kvällen kollade vi på film. 
Fick även ett meddelande från Rikke att hon tyvärr har fått förhinder och kan inte komma nu i helgen och hämta bebisarna. Känns lite jobbigt, och velar fram och tillbaka hur jag ska göra. Antingen lägga ut annons eller vänta på att Rikke kan hämta dem. Men det lutar åt att Greger (Moa kom på namnet HAHA, f d Dycka) ska flytta till Linda på foder och att Sigrid stannar tills vidare. Hon har varit min favorit i kullen, och har sagt till mig själv tidigare att om Rikke hoppar av så stannar hon här.. Men vi får se =D
 
Här kommer lite bilder, resultaten från idag kommer snart =)
 
 

Duktiga pappor!

 
Som rubriken lyder så presterar våra kullars pappor riktigt fint på banorna! 
Palle (pappa till Mario Kart kullen) är i fin form och har 3 cert totalt (rak, krok & höjd). Han tävlade förra helgen (midnattsols) och placerade sig 6:a i Sveland cup. Han gjorde riktigt fina lopp under helgen bl.a 1+0 i nattklassen! =D
Affe (pappa till Wrestling kullen) tävlade för någon vecka sedan och placerade sig i eliten på 1+2 och kammade hem en 3:e plats i KM!
Lycklig (pappa till Fjäril- och väder kullen), presterar verkligen nu och har 3 pinnar i rak svår och 1 i krok! Han ska tävla nu i helgen krok svår x2, håller tummar och tassar på någon pinne! =D
 
Är så tacksam över att ha fått låna dessa fina hanar till våra honor 

Rolig helg!

På fredag kommer Linda och ska sova över tills lördag, då det är tävling i gulsippan. Är riktigt taggad och det ska bli så kul att träffa Linda igen =D Det jobbiga är att Android kommer att få flytta tillbaka till Linda nu på lördag. Kommer sakna honom så otroligt mycket, och det har vart jätteroligt att ha honom här och ha fått lärt känna honom ♥ Så det blir vår sista start tillsammans på lördag. 
På lördag är det krok alla klasser (svår x2) och längd ej elit. De kaniner som ska med är Lycka (krok svår x2 och längd ej elit), Drömma (krok msv), Älva (krok msv och längd ej elit, kan bli elit!), Lady (krok msv) & Android (krok lätt). 
 
 
 

25/6 Älta, 08kt

Igår var jag och Julia på besök hos 08. Vi åkte kommunalt dit och hem, vilket inte var det lättaste. På vägen dit så tog det nästan 2 timmar, det var massa bytet och trappar vilket gjorde det svårt med pirran, men vi kom fram till slut. Det var ju väldigt varmt och vi var helt slut innan vi kom fram. Och såklart när vi väl klev av bussen och skulle gå till tävlingsplatsen så gick vi åt helt fel håll cirka 1km haha. Men vi kom fram!
 
Mina kaniner gick väl sådär. Inga pinnar men final med alla.
Lycka gick riktigt fint, sprang på och klarade alla stora kombinationer. I första gick hon på 3+1 (onödiga fel i grunden). I finalen sprang hon på och flög över de största hinderna med marginal men rev en liten parkbänkskombination. Men är riktigt nöjd med henne, hon har kommit igång fint efter kullen =D
 
Android påverkades av värmen tror jag, han var lite halv slö. I första slarvade han och kom i mål på 4 fel. I andra gick han finare men vart trött i finalen, 1+3.
 
Himla var inte alls fokuserad, sprang ut och fjantade sig. Tror att hon gick på 1+1 i första och 1+2 i andra. Det räckte till utanför placeringar i båda lättklasserna. Hade hoppats på att hon kunde gå upp, men hon verkar vilja vara kvar i lätten ett tag till x)
----------------------------------------------
Bjuder även på lite bilder på Julias fina Tia som hoppade riktigt fint igår och dubbelnollade båda svårklasserna! Ruskigt fin!
 

Nya bilder!

Picture Picture Picture 

Välkommen hem

Igår fick Leah flytta tillbaka hit, efter ha bott hos Moa ett bra tag. Vi hämtade hem en ny bur som Leah bor i nu. Känns väldigt bra att ha henne hos mig, nu är jag på jakt efter en hane till henne. Har mejlat på några och väntar på svar =)
 

träning

Idag kom Moa över och vi tränade några utav kaninerna. Allihopa hoppade riktigt fint, och det ska bli spännande att se hur det går nästa tävling. De kaninerna som var med var Texas, Lycka, Android & Himla. 
Har även bestämt mig för vilka som ska med på tisdag och det blir Lycka, Android och Himla =) De har lagt till så det är x2 i alla klasser. Himla ska hoppa lätt och kan gå upp, hon behöver bara en pinne till.
 
 
 
 
 

Tävlingsresultaten

Lite sent, men bättre sent än aldrig =D
 
Blev tyvärr inga bilder så skriver lite kortfattat om hur det gick.
I svåren hade jag Drömma som gick på 2+6 (var inte alls taggad i finalen, kondisen är inte heller på topp), Lycka som gick på 3+2 (onödiga fel men hon kändes superfin!) och Ciara som sprang på 5 fel. Moa hade Texas som gick fint på 3+1, tyvärr ingen pinne.
I medelsvåren hade jag Dino, som gjorde sin andra msv start och gick på 3+1! Hoppade riktigt fint men i grunden rev han ett rättuppstående, vilket var enligt mig väldigt onödigt ;). Men gud vad fint han går i medelsvåren! Moa hade Liam som gick på 4 fel och Himla som gjorde två riktigt fina lopp på 1+3! 
I lätten så hoppade jag Anden. Han gick riktigt fint och kom i mål på 1+0! I finalen gjorde han glädjeskutt över hinderna =') Tyvärr var de väldigt få starter och nästan bara dubbelnollor fick pinnar.
 
--------------------------------------------------------
Nästa tävling är den 25:e, då blir det ett besök hos 08. Det är krok svår, msv och lätt (lätt x2). Funderar lite på vilka som ska med, det blir ev. att åka kommunalt dit och då ska jag ha med 3 kaniner, frågan är bara vilka :S Lycka och Anden ska med iaf, får se vem den tredje blir =)
 

finaste bebisarna

Här kommer lite nya bilder på Lycka och Palles fina bebisar ♥
 
Fina Sassy som trivs bra med syster Sally hos Moa =D
 
Sally ♥
 
Fina Smulan, som blivit så snygg!
 
Sigrid, som var svårast att fota då hon ska hoppa upp på allt, i det här fallet, fönsterbrädan, vilket hon lyckades med xD 
 
Snygg Dycka, som bara växer och växer.. ♥
 
 

Bara en kvar

Nu finns det en liten tjej kvar efter Drömma och Affe!
 
Honan är Himlens Avalanche "Lava". Hon är viltgråbrokad, snygg och högrest. Lava är den mest "hariga" i kullen, utseende mässigt. Hon har en väldigt fin personlighet, väldigt social och mysig. På marken är hon väldigt framåt och vill vara med och utforska. Har precis börjat med selträning vilket inte alls har varit något problem utan är väldigt positiv.
Vid intresse är det bara att mejla [email protected] =)
 
Picture 

I måndags

I måndags, den 10:e juni fyllde min fina 2 år!
Lycka, har alltid jag söker, hon är mitt allt. Hon betyder så sjukt mycket för mig. Minns när jag hämtade hem henne, hon var så liten, med stora hängde öron. Hon var helt oemotståndlig, med sina vackra ögon. Hon lever verkligen upp till sitt namn, Lycka, för det är det hon har gett mig.
När vi började med hoppningen överaskade hon mig, hon visste precis hur hon skulle använda kroppen och inga hinder var för svåra för henne. Det ända som har varit problemet var farten, men den blir bara bättre och bättre. Lycka är en kanin som jag verkligen tror kan gå långt. Hon har allt en hoppkanin behöver ha. Vi har börjat närma oss eliten, vilket känns lite läskigt men tror inte det kommer bli några problem för henne. Känslan när Lycka dubbelnollade och vann sin svårdebut, var obeskrivlig. Var så stolt över henne och glädjetårar kom.
När Lycka fick träffa Palle, var jag väldigt förväntansfull. Nu när man har fått se de växa upp, får man nästan tårar i ögonen. Köparna är otroligt nöjda och jag är väldigt nöjd. De har fått otroligt fina kroppar, storleken och personligheten. De har även glimten i ögonen ♥ Känslan när man valde rätt hane och alla ungarna vart så fina, är stort! Tror så otroligt mycket på kullen och längtar tills åldern är inne för dem att få visa vad de går för på banorna.
Vet inte vad jag skulle göra utan Lycka, förhoppningsvis har vi många år kvar tillsammans ♥
Det är otroligt svårt att få med alla mina känslor som jag har för den här kaninen, tror inte att man kan älska än kanin mer än vad jag älskar Lycka. Finaste, finaste vännen, grattis i efterskott ♥
Vill verkligen tacka Magda för att jag fick köpa henne och all stöd och support jag har fått!
 
♥ Friscos Purley Oaks ♥
 
 

Fortsätter briljera!

Glömt bort att skriva, men förra helgen tog Palle sitt första krok cert! Nu har han ett cert i rak, krok och höjd! Finaste killen ♥
 
Picture 

Sommarlov!

Nu är det äntligen sommarlov! Det innebär mer tid med kaninerna och massor med tävlingar =D
Tyvärr så är det inte det bästa vädret idag men harr rensat lite burar och håller på med de sista härstamningbevisen.
 
Leia (Himlens Leia Meow) som flyttade till sin nya ägare Emma, trivs jättebra där och Emma är väldigt nöjd med henne. Hon var lite blyg i början men hon är mer framåt nu och är väldigt tillgiven av sig, enligt Emma =D Det är så roligt med nöja köpare!
Tassa, som fick flytta till gulsippan trivs väldigt bra där! Hon fick en kompis, en Pussels bebis efter Olga och Santos. Har vart förbi där några gånger sedan hon flyttade och hon ser ut att ha det väldigt bra!
 
 
 
 

Bebisarna

Nu har bebisarna börjat flytta till sina nya hem! 2 bebisar (Cesar och Leia) har flyttat och idag flyttar 3 till! 
Rikke skulle ha kommit idag och hämtat sina men tyvärr gick deras bil sönder och har inte fått tag på lånebil. Men den 30:e Juni kommer hon och hämtar sina bebisar =)
 

Resultaten från hästängen

I torsdags var det tävling i Hästängen. Kaninerna hoppade riktigt fint allihopa! 
 
Äntligen fick jag tävla Lycka. Hon var i riktigt fin form och överaskade mig rejält genom att gå på 1 fel i grunden. I finalen vart hon tröttare och det var en låång bana. Men kom i mål på 2 små fel. 1+2 räckte till en andra plats och pinne på sin krok svår debut ♥ I höjden var hon trött men tog sig över 60 cm, väldigt nära på 70.
 
(bilderna är inte från hästängen)
Ciara var nog den som inte var särskilt sugen på att hoppa. Det var som sagt en lång bana och hon vart rädd för några fåglar så det gick inte så snabbt. Rev bara 1 hinder men gick tyvärr opl. 
 
(bilderna är inte från hästängen)
Texas gick riktigt fint! 3+1 i kroken, vilket som vanligt räckte till en utanför placering =P I höjden tog sig Texas över 60 cm utan några problem.
 
(bilderna är inte från hästängen)
Lady sprang på som vanligt och några bommar här och var åkte ner. 5+3 vart det =)
 
(bilderna är inte från hästängen)
Drömma gick riktigt fint efter kullen! 1+3, räckte till en utanför placering. Tur det, hon kunde ha gått upp till svår annars =)
 
Anden gick lika fint som vanligt! 0 fel i grunden, har märkt att han inte är final kanin utan 2 onödiga fel i finalen, räckte tyvärr inte till pinne =/
 
Fina Himla! I grunden vart det några onödiga fel, bl.a ett rättuppstående. Hon fick 2 fel, och kom till final där hon gjorde ett fint lopp på 0 fel =D Två placeringar från pinne!
 
Liam sprang på fint, tyvärr lite onödiga fel. 1+2 vart det för killen =)
 
(bilderna är inte från hästängen)
Dino är verkligen i fin form nu! 0+0 räckte till en 3:e plats och uppklassning till medelsvår i krok =D Finaste killen!
 
Vilda fick följa med och hoppa lätt, vilket hon tyckte var jättekul! 2+0 gick hon på =)
 
------------------------------------------------------------------------------
Nästa tävling är nästa helg, då är den i gulsippan och det är rak bana!

Imorgon

Imorgon så flyttar första kaninen ur kullarna. Bebisen som flyttar först är Himlens Yoshi Falls "Ceasar". Hans ägare med familj kommer på eftermiddagen och de är riktigt glada över att få hem honom!
Kommer verkligen kännas konstigt med en bebis mindre, man har verkligen fastnat för dem allesammans! Men känns ändå bra att han flyttar, han kommer få det bäst! ♥
 
Här kommer lite bilder på honom under tiden han bott här ♥
 

Hästängen på torsdag

På torsdag blir det tävling igen! Min favorit tävling under sommaren, hästängen. Likaså förra året kommer tävlingen att ligga på en äng precis vid vattnet, så mysigt! 
Det är inte så många anmälda, men det blir en mysig liten tävling =)
 
Kaninerna som jag ska tävla är Ciara (krok svår), Lady (krok msv), Android (krok lätt), Dino (krok lätt), Drömma (krok msv), Lycka (krok svår & höjd elit) & Julias Leja i höjd elit. 
Ska bli riktigt kul att tävla Drömma och Lycka igen! Lycka debbar både krok svår och höjd elit =D
 
Bjuder på några bilder som är tagna i hästängen.
 

Bergadagarna 2013

Resultaten från helgen..
 
Chili var inte så taggad, varken på lördagen eller söndagen. Han gick på runt 5 fel båda dagarna och ingen final. Han skyggade inte vilket är väldigt skönt, så nästa rak tävling får han följa med =)
 
Texas gick riktigt fint under helgen. I lördags (krok) gick han på 2 fel i grunden och fick hoppa final. I finalen sprang han på riktigt fint men tyvärr ett litet pet vilket gjorde att han hamnade precis utanför på 2+1. Igår (rak) var han inte lika taggad utan gick på 3+3. Men det känns verkligen som om Texas är i fin form nu, det ser riktigt fint ut när han och Moa tävlar!
 
Kastreringen har verkligen hjälp Liam! Han har blivit mycket mer lugnare och avslappnad. Han nosar inte längre utan springer på fint! I kroken gick han riktigt fint på 1+0, tyvärr räckte det inte till pinne då det var väldigt många 1 felare men Liam sprang på och såg väldigt säker ut. I raken var han inte lika taggad, men fick hoppa final på 5 fel, i finalen gick han lite finare. 5+4 vart det. Det ska bli kul att se Liam nästa tävling =D
 
Ciara har hoppat fint i helgen. I lördags var hon inte så taggad utan påverkades av allt runt omkring. Men på söndagen gick hon fint och fick hoppa final. 4+3 vart det totalt, vilket jag tycker är helt okej. Känns som att Ciara har kommit igång riktigt fint nu på sistonde, så hoppas att svår pinnarna kommer snart =)
 
Himla gick ruskigt fint i helgen! I kroken sprang hon säkert på 1+0 i lätten, precis som Liam så räckte det inte till pinne, men vilka framsteg hon har gjort! I raken fegade hon inte alls utan hoppade säkert på 1+4. Väldigt onödiga fel i båda omgångarna men vilka framsteg hon gjort!
 
Finaste Dino! I kroken hoppade han säkert på 0+0 och tog sin andra krok lätt pinne. Igår debbade han rak medelsvår, och vilka fina lopp han gjorde!! 3+2 gick han på, i finalen var det några onödiga fel men han sprang! Trodde verkligen inte att han skulle gå så här fint, så det ska bli kul att se honom i medelsvåren framöver =)
 
Vilda var nog den kaninen som inte alls gillade berga. Gick opl båda dagarna och var inte alls sugen på att hoppa. Nästa tävling får hon hoppa UT i krok lätt, får se om det bara var berga hon inte gillade.
 
Android gick såå fint i helgen! Var riktigt taggad båda dagarna, i kroken gick han på 0+1. Räckte tyvärr inte till pinne men han hoppade så fint båda omgångarna och var inte alls nosig. Igår var han riktigt galen. Skulle vara överallt på en och samma gång, vilket jag gillade! Gjorde 2 snabba lopp (15 sek båda omgångarna), ledde till finalen på 0 fel. I finalen gick det lite för fort och han tvärstannade framför två hinder vilket gjorde att han puttade ner de med nosen. Han var snabbaste 2 felaren och det räckte till en 8:e plats och pinne (52 starter). Han var även med och tävlade cup, vilket han placerade sig 4:a i! Våran första merit tillsammans ♥
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Lycklig var även med och tävlade. I lördags var han och Jessie i Örebro och tävlade, där kammade de ihop sig en till rak svår pinne! Igår kom han precis utanför i svåren =)
 
 
RSS 2.0